Energooszczędne ogrzewanie przemysłowe, Ogrzewanie hal przemysłowych, Ogrzewanie hali produkcyjnych, ogrzewanie kościołów i szklarni
Energooszczędne ogrzewanie przemysłowe, Ogrzewanie hal przemysłowych, Ogrzewanie hali produkcyjnych, ogrzewanie kościołów i szklarni

Polityka prywatności / regulamin BOREN.PL


Informacje ogólne


Operatorem serwisu boren.pl (wraz z subdomenami) jest BOREN SP. Z o.o., ul. Spacerowa 67, 51-222 Wrocław, tel. +48 71 348 30 30

Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
  1. przez dobrowolnie wprowadzone informacje w formularzach;
  2. przez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”);
  3. przez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego.



Klauzula informacyjna



25 maja 2018 roku w całej Unii Europejskiej zacznie obowiązywać nowe, ważne rozporządzenie związane z ochroną prywatności – Ogólne Rozporządzenie PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (w skrócie “RODO”). Nakłada ono wymóg na firmy działające na terenie Unii Europejskiej, aby zwracały szczególną uwagę na dane osobowe otrzymywane od klientów.

Przede wszystkim zależy nam na zachowaniu Twojej prywatności oraz bezpieczeństwie Twoich danych osobowych oraz informacji dotyczących Twojej aktywności w sieci, a także na zapewnieniu Ci możliwości realizowania wszystkich przysługujących Ci w związku z RODO praw. Dbamy o to, aby dane te były odpowiednio zabezpieczane, a ich przetwarzanie było jasne, rzetelne i zgodne z przepisami.

Kto jest administratorem Twoich danych?
Administratorem Twoich danych jest BOREN SP. Z O.O z siedzibą we Wrocławiu, przy ul. Spacerowej 67, dalej zwana Administratorem.

Dlaczego chcemy przetwarzać Twoje dane?
Twoje dane przetwarzane są przez nas w celu:
• świadczenia naszych usług
• przechowywania danych archiwalnych dla potrzeb rachunkowych i podatkowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa,
• prowadzenia postępowań sądowych i windykacyjnych,

Jakie są podstawy prawne przetwarzania danych?
Dane przetwarzane są w celu wykonywania łączących nas z Państwem umów lub w celu marketingu bezpośredniego dotyczącego produktów i usług Administratora w wypadku wyrażenia stosownych zgód, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)

Jakie są Twoje prawa w stosunku do danych?
Dane będą przetwarzane do czasu odwołania wyrażonej przez Państwa zgody lub na czas wykonania łączącej nas z Państwem umowy i spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa. Masz prawo dostępu do swoich danych, w celu ich sprostowania i usunięcia oraz żądania ograniczenia ich przetwarzania ze względu na swoją szczególną sytuacje oraz wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, a także w wypadku udzielenia zgody wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

Odbiorcy danych osobowych.
Państwa dane osobowe udostępniane są podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie ale tylko w celu i zakresie niezbędnym do realizacji ww celów: podmiotowi świadczącemu na naszą rzecz usługi doradztwa prawnego, finansowego i kadrowego w celu realizacji usług, z których Państwo korzystają- przy czym te podmioty przetwarzają dane na podstawie umów zawartych z Administratorem Danych Osobowych i wyłącznie z jego poleceniami oraz organom publicznym, bankom w przypadku gdy przewidują to przepisy prawa.

Przekazywanie danych poza Europejski Obszar Gospodarczy.
Dane nie będą przekazywane .

Okres przechowywania danych.
Państwa dane są przechowywane po to by:
• prowadzić statystyki i archiwa, wykonać obowiązki, które wynikają z przepisów prawa,
• dochodzić roszczeń w związku z wykonywaniem umowy.

Uprawnienia w związku z przekazanymi danymi osobowymi.
W związku z ich pozyskaniem, przysługuje Państwu prawo dostępu do danych osobowych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, przeniesienia oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych. W przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się na podstawie udzielonej zgody, przysługuje Państwu prawo cofnięcia zgody w dowolnym momencie.
Mogą Państwo realizować swoje prawa, wysyłać pytania dotyczące danych osobowych kontaktując się z nami za pośrednictwem dowolnego kanału komunikacyjnego:
- wysyłając e-mail na adres: nova@boren.pl
- wysyłając na adres korespondencyjny: Boren Sp. z o. o., ul. Spacerowa 67, 51-222 Wrocław

Przysługuje Państwu prawo do wniesienia skargi związanej z przetwarzaniem danych osobowych do organu nadzorczego. Takim organem jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2 , 00-193 Warszawa.

Czy podanie danych jest niezbędne?
Nie jest to konieczne, jednak jeśli odmówią Państwo podania wymaganych danych może to skutkować brakiem możliwości podjęcia współpracy.
Obowiązujące przepisy prawa mogą również wymagać podania innych danych bez których nie moglibyśmy wystawiać faktur, przechowywać informacji niezbędnych do rozpatrywania reklamacji.

Państwa dane są przetwarzane automatycznie, jednak nie służą do profilowania w jakimkolwiek zakresie. Gwarantujemy prywatność i bezpieczeństwo Twoich danych osobowych.




Informacja o plikach cookies.


  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach: tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości; utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła; określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics.
  10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/


Logi serwera.


Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług.

Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
  1. czas nadejścia zapytania,
  2. czas wysłania odpowiedzi,
  3. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
  4. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
  5. informacje o przeglądarce użytkownika,
  6. Informacje o adresie IP.
Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony i są przetwarzane anonimowo.
Dane powyższe są wykorzystywane dla celów administrowania serwerem oraz do wykonywania analiz statystycznych i wydajnościowych.
Wyniki analiz i/lub wybrane fragmenty powyższych danych mogą być udostępniane partnerom Operatora Serwisu.


Udostępnienie danych.


  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej nie są udostępniane.
  3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.


Zmiany polityki prywatności


Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Polityka prywatności / regulamin www.boren.pl